Haar weetjes

Henna in je haar. De 1 vind het vreselijk en de ander een ware ontspanning. Zo ervaar ik het zelf tenminste ook. Heerlijk die blubber in mijn haren. De geur van vers gemaaid gras en de pure natuur die je echt even compleet laat ontspannen. En je krijgt er ook nog eens een prachtige haardos van! Mooi glanzende haren en een berg complimenten over de kleur.

Maar hoe doe je dat nou henna in je haar? Ik weet van mezelf nog goed te herinneren dat ik de eerste keer dood eng vond. Dat is inmiddels ruim 6 jaar geleden.

Een papje maken doe je met gekookt en wat afgekoeld water. Lekker warm dus! De hoeveelheid water is op je gevoel, ik vind het zelf het makkelijkste smeren als het tussen yoghurt en vla dikte in zit, schenk gewoon steeds een beetje bij! Je kan er van alles bij doen aan natuurlijke weldaad voor je haar. Zelf heb ik de puurste henna, de koper. Deze bestaat alleen uit henna bladeren (lawsonia inermis). Daar kan je kleurversterkende dingen bijdoen zoals rode wijn, een paar druppels citroen (of ander zuurtje zoals azijn of limonadesiroop) en paprikapoeder.

Je moet er altijd een olie of vetje bijdoen, dat kan olijf olie zijn, maar je kan ook kiezen voor een conditioner. Bijpassend te vinden in de shop. Gebruik je dat, is een citroensap of ander zuurtje niet meer nodig. Dit mag best wel een eetlepel of 2-3 zijn op 100 gram henna (1 pakje precies)

Als je grijs haar hebt kun je wel aan henna beginnen, maar vergt het uiterste voorzichtigheid. Ook is dit afhankelijk van de kleur die je wilt bereiken.

Bij koper kun je de grijze lokken voorbehandelen met kastanje
Wil je zwart? kun je je grijze lokken voorbehandelen met rood/koper.
Wil je bruin? verf je eerst de grootste grijze lokken koper.
Voorbehandelen doe je door eerst die plekken te verven met henna, in die kleur. je spoelt het helemaal uit en daarna, als de ‘voorbehandel-kleur’ er goed in zit ga je pas de kleur doen die je er graag in wilt.

Voor een feller effect kun je gerust kiezen om je haar eerst te highlighten bij de kapper. Hoe lichter de ondergrond, hoe feller het resultaat. Dit geld alleen voor rood tinten.
Met zwart of bruin word dat niet mooi, en kun je zelfs groen krijgen. Dat wil je niet!!

Er is ook een henna KINA, dit is met kruidenextracten met rozemarijn en tijm om je haar een heerlijke oppepper te geven. Deze kun je heel goed bij je koper henna in doen, dat is mooi. Rozemarijn is ook goed voor de kleur, dit maakt het intenser en wat donkerder. Gebruik je het alleen tussendoor, doe er dan ook een scheut olie door. Zo maak je het helemaal als een super-treatment!

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest