Over Fluoride in Tandpasta

Veel tandpasta’s bevatten fluoride, dat zou gaatjes in het gebit kunnen voorkomen. Maar wist je dat fluoride helemaal niet zo gezond is om binnen te krijgen in je lichaam? Daarom is het wellicht erg verstandig eens rond te kijken naar een tandpasta zonder fluor erin. En echt, die tandpasta’s zijn ook gewoon goed voor je tanden. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een soort van tandpasta te maken, dat kan al heel simpel. Ook voor implantaten wordt vaak een tandpasta zonder fluor aangeraden.

In 2001 kwam de Britse onderzoeker J. Luke erachter dat fluoride zich kan ophopen in de pijnappelklier en stelde dat dit de werking beïnvloedt. De pijnappelklier maakt bijvoorbeeld het hormoon melatonine aan uit serotonine en zorgt daarmee voor een goede nachtrust. De serotonine heeft invloed op je stemming, zelfvertrouwen, seksuele activiteit en slaap. Grappig detail: door (natuur)volken in de oudheid werd de pijnappelklier het derde oog genoemd omdat deze te maken zou hebben met helderziendheid en de Franse filosoof Descartes noemde de pijnappelklier de zetel van de ziel.

Ervaren onderzoekers die gedurende tientallen jaren onderzoek hebben gedaan naar ME houden vol, dat deze ziekte, net zoals polio, ontstaat door schade aan de voorste hoorncellen van het ruggenmerg, die wordt veroorzaakt door een virus dat zich in maag en darmen nestelt. Dit verklaart waarom polioslachtoffers verlamd zijn of een slechte motoriek hebben.(23) Fluoride blijkt echter ook de voorste hoorncellen te beschadigen. En terwijl maag- en darmproblemen kenmerkend zijn voor het chronische fluoride vergiftigingssyndroom, spelen deze aandoeningen ook een belangrijke rol bij ME.

Na de tweede wereldoorlog stelde de Amerikaanse regering het volk bloot aan vele uiterst gevaarlijke experimenten. Kinderen en fluoride effect volwassenen moesten de gevolgen van radioactieve straling ondervinden, zonder dat ze van tevoren op de hoogte werden gesteld. De fluoride-experimenten vallen binnen datzelfde kader. Wetenschappers ontdekten in de jaren 50 dat fluoride zich als gif opeenhoopt in menselijke botten. De tanden zijn ook een soort bot. Het fluoride maakt tanden bruin en vatbaar voor gaatjes. De officiële maar bewezen valse Amerikaanse onderzoeken stelden echter dat fluoride in lage concentraties goed is voor de tanden van kinderen. Mensen die zich een ongeluk poetsen krijgen toch gaatjes. Ze poetsen hun tandglazuur stuk. Fluoride helpt mee in versneld tempo je tandglazuur af te breken. Tandglazuur is het beschermende laagje om je tand. Als fluoride dit heeft afgebroken worden je tanden sneller bruin.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest