Verkeerde make-up

Koop nooit meer de verkeerde make-up en straal de hele dag!

Als je de kleur kan dragen die echt bij je past zeggen mensen vaak dat je er goed uitziet. In tegenstelling als je de verkeerde kleur draagt en je er ziekjes uitziet.
Hoe kies je kleur? Waar moet je op letten?
Het belangrijkste is bepalen of je een koele of warme huid hebt. Misschien heb je wel aspecten van allebei.

Over het algemeen gaan we uit van 4 types; zomer, winter herfst en lente.

Zomer en Winter zijn koele types, dat betekent dat er in de huid een meer blauwige toon zit, blauw is ook wit, groen,  grijs en roze.
Lente en Herfst zijn warme types, dat betekent dat er meer oranje in de huid zit. Oranje is ook beige, geel en goud.

Nu je dit weet kun je kijken waar jij voor het grootste deel onder valt.

Zomertype:

Je huid is heel licht van kleur, met een licht roze tint en oogt fris en porseleinachtig. Je haren zijn vaak blond tot middenbruin met een as toon. Als je sproetjes bezit zijn deze vaak een beetje grijs/bruinig.  Pastel tinten zijn erg mooi in jouw make-up pallet. Ook zwart, lila, grijs, zachtgroen, roze en taupe staan je. Als je grijs haar hebt en een lichte huid ben je vaak ook een zomertype.

Wintertype:

Een wintertype heeft een koele donkerbruine haarkleur van nature. De huid is licht porselein, olijf of zeer blank. Je kan veel contrasten hebben qua kleur. Heb je sproetjes zijn ze bijna zwart/bruinig.  Je mooiste kleuren voor make-up zijn heel zacht rose, vooral voor blush maar ook foundation en verder heldere rood, paars, groen, zilver en zwart.

Lentetype:

Een lentetype heeft goudblond, karamelkleurig, warm blond of rossig haar. De huid is teer met een goudgele tot beige ondertoon. Je kleur is vooral ivoor, warm beige, abrikoos en perzik, heel zacht lila staat je ook heel mooi als oogschaduw.

Herfsttype:

Een herfsttype heeft kastanje, warm blond, bruin of rood-achtig haar. De huid heeft een gouden ondertoon of een beetje geel-beige. Jou kleuren zijn vooral herfst kleuren; warm beige, bruin en -rood, mosgroen, donker blauw-paars en zachte oranje tinten. Ook brons is mooi, verzacht zwart een beetje, maar het kan wel.Als je Blond of Rossig bent kun je dus herfst en lente type zijn. Experimenteer welke koele tinten je voorzichtig kan hebben om een iets spannendere blik te creëren.

 

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest